play video
  • Wie
    Shosho
  • Wat
    Leader Schuldig
  • Wanneer
    2016

Schuldig

Tijdens mijn werk bij Shosho werkte ik mee aan het ontwerpen van deze leader. Ik was verantwoordelijk voor het maken van de composities die vervolgens in beweging gezet werden.

 

Regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould nemen je in de serie Schuldig mee naar het roerige volksbuurt met charmante laagbouw en uitgesproken karakters, de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Een broedplek voor veel mensen met schulden. De buurt vormt de achtergrond voor Schuldig,

een nieuwe documentaireserie van Human waarin niet alleen de bewoners met schulden centraal staan, maar juist ook de werelden eromheen: de deurwaarder, de hulpverlener, de schuldeiser en de lokale politiek.

 

Maak kennis met Ditte, Carmelita, Dennis, Ron en Ramona: bewoners die het hoofd maar moeilijk boven water kunnen houden. Ontmoet ook Ed, Will en Paul, die elk op hun eigen manier de strijd aangaan tegen ongeopende rekeningen en een vastgelopen systeem.
Je leert ze allemaal kennen in Schuldig, een unieke documentaireserie over hoop, wanhoop en veerkracht in een buurt verbonden door schulden. Van een kale kip kun je niet plukken. Dus wie draait er op voor de rekening? Het werk van Sylbing & Gould behandelt maatschappelijke thema’s – armoede, migratie, ouderdom, zorg – via intieme, openhartige scènes met mensen die strijden om iets van het leven te maken.

Ik wil meer